MĂSURI. Angajat al Direcției Regim Permise, în autoizolare. Examenele auto au fost sistate o lună

MĂSURI. Angajat al Direcției Regim Permise, în autoizolare. Examenele auto au fost sistate o lună
Publicat: 17/03/2020, 16:35
Actualizat: 17/03/2020, 17:19

Examenele pentru obținerea permisului de conducere au fost sistate, începând de marți, în condițiile în care polițiștii examinatori erau extrem de expuși riscului de a se infecta cu virusul COVID 19. În același timp, un polițist al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (DRPCIV) s-a autoizolat.

Purtătorul de cuvânt al DRPCIV, Rodica Popescu, a declarat, pentru gândul.ro, că suspendarea pentru cel puțin 30 de zile a examinărilor a fost una firească, în condițiile în care polițiștii nu aveau niciun fel de protecție.

În același timp, un angajat al instituției a intrat în autoizolare, iar alții au intrat în concediu de odihnă. În același timp, oficialul DRPCIV a spus că toți ceilalți angajați care lucrează la ghișeu și intră în contact cu publicul, au fost dotați cu echipament de protecție.

Totuși, surse din cadrul instituției, au povestit, pentri gândul.ro, că, cel puțin angajații care deservest Bucureștiul și județul Ilfov ar fi primit numai mănuși și că ar fi fost nevoiți să-și aducă de acasă măști și dezinfectant.

În plus, contextul evoluției situației epidemiologice determinată de răspândirea COVID-19, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost aprobate și alte măsuri noi, care presupun schimbarea modului de lucru cu publicul.

Astfel, la nivelul Poliției Române, activitatea structurilor de relații cu publicul se va desfășura, pe cât posibil, în mediul on-line sau prin intermediul serviciilor poștale, în timp ce serviciile pentru restituirea permiselor auto, obținerea permiselor de port armă, obținerea avizelor de pază și cazierului judiciar, vor funcționa după programul normal, cu mențiunea că va fi permis accesul unui număr limitat de persoane în același timp.

În ceea ce privește intervențiile la sesizările cetățenilor acestea se desfășoară în mod normal, polițiștii fiind echipați și instruiți pentru orice tip de interacțiune.

La nivelul Direcției Generale de Pașapoarte, cât și la sediile serviciilor publice comunitare de pașapoarte, activitatea de preluare a cererilor pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, respectiv a pașapoartelor simple temporare se va realiza numai pentru persoanele care prezintă documente din care rezultă necesitatea unor călătorii care se vor efectua cel mult în 30 de zile de la momentul înregistrării cererii, exclusiv în baza programărilor on-line.

Pentru depunerea solicitărilor de emitere a avizelor sau autorizațiilor de securitate la incendiu și protecție civilă și de ridicare a acestor acte de autoritate de la sediile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență,  se vor face, îm mod obligatoriu, programări on-line sau telefonice.

Potrivit MAI,  vor fi soluționate, cu prioritate, documentațiile care vizează obiective realizate din fonduri europene.

La rândul său, Inspectoratul General pentru Imigrări a limitat numărul de persoane al căror acces este permis simultan în spațiile unde sunt amenajate ghișeele.

Vor fi preluate cu preponderență doar cererile de eliberare a avizelor de muncă sau prelungire a dreptului de ședere temporară, iar în cazul celor neprogramate, acestea vor fi primite doar pentru situații temeinic justificate, de maximă urgență.

În ceea ce privește, Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, s-a stabilit ca eliberarea Certificatului privind domiciliul înregistrat în Registrul naţional de evidenţă a persoanelor, precum și depunerea fotocopiilor deciziilor privind schimbarea numelui persoanelor fizice pe cale administrativă să se facă exclusiv on-line pe adresa de e-mail a instituţiei [email protected]. În aceeași manieră se va proceda și în cazul solicitărilor de clarificare a unor aspecte pe linie de stare civilă, însoţite de documentele în susţinere, răspunsul urmând a fi transmis la adresa poştală/e-mail indicată de solicitant.

Ridicarea documentelor solicitate se va face numai ca urmare a programării făcute la numărul de telefon 021.413.54.42, interior 25130.

În același timp, se menține suspendarea activității de depunere a cererilor privind eliberarea actelor de identitate și de înscriere a mențiunii privind stabilirea reședinței, cu excepția cazurilor deosebite (motive medicale, pierderea, furtul, distrugerea actului de identitate, efectuarea unor operaţiuni notariale/bancare)

Nu în ultimul rând, toate audiențele, iniferent de ce structură a Ministerului de Interne este vorba, au fost suspendate.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Raisa a fost găsită moartă. Fetița de doi ani dispărută ieri era într-o râpă și...
Mădălina Ghenea a stârnit controverse cu ultima sa apariție! S-a urcat pe masă și ce...
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Trei dintre rudele Raisei, fetița găsită moartă într-o râpă, sunt audiate de polițiști. Pista pe...
Cum a fost prinsă Bianca Iordache de iubit în timp ce îl ”traducea” cu vestitul...
TEST IQ | Aceste două poze par identice, dar nu sunt. Găsiți diferențele
"E vie? E vie?" Momentul în care jandarmii o găsesc pe Raisa moartă, în râpă....
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
Ce au descoperit medicii legiști pe trupul copilei ucise la Botoșani. La ce a fost...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
S-a dus la RAR să înmatriculeze mașina dar a primit DOSAR PENAL
Propaganda rusă, greu de combătut. Republica Moldova intră într-o etapă critică pentru a face faţă...
Cel mai SENZAȚIONAL film al lui Demi Moore! Câți ani avea pe atunci?
Aceste mașini vor fi interzise de pe șosele. UE vrea să le elimine
Inna, fanul luxului pe patru roti. Cum a ajuns artista pe lista neagră de la...
Motivul pentru care Violeta Bănică și Radu Ștefan Bănică nu s-au cunoscut până la vârsta...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, acuzați că mimează fericirea în mediul online! Cum se înțeleg,...
"Era o fată nevinovată". Ipoteza polițiștilor în cazul fetiței de doi ani din Dolj găsită...
BANCUL ZILEI. Într-o zi vine o băbuță la Banca Națională să depună o suma mare...
Shuntaro Hida, ochii care au văzut bomba atomică lovind Hiroshima. Ziua în care Soarele a...
×